4 Aralık 2011 Pazar

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır

Çörek Otu Yağı Saç dökülesi ve beyazlamasına karşı çörek otunun etkili olduğunu biliyoruz, ancak etkisini uzun sürede gösteriyor ve bilinçsizce kullanılıyor, bilinçli kullanım nasıl olmalı, yıpranmış ve beyazlamış saç bakımı için bize bir formül verebilir misiniz?

Saçlara çörek otu yağı sürülerek saç diplerine parmak uçlarıyla hafifçe masaj yapılabilir.
Günaşırı saçlar yıkanıp kurutulur, çörek otu yağı ile saç ve saç diplerine 5 dakika masaj yapılır, 30 dakika sonra yıkanır. Bu şekilde saçlı deri bakımı yapılmış olur, saç dökülmelerine de iyi gelir.
Çörek Otu yağı
Çörek Oyu Yağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cevap: Çörek otu tohumu, 2-3mm uzunluğunda mat olmayan siyah renklidir, parmaklar arasında ovulduğunda hoş bir koku (muskat-rezene) verir. Çok küçük taneli çörek otu elek altı olabilir, bu kalitesini düşürür. Çörek otu tohumu öğütüldüğünde bekletilmemelidir. Yağı hassas olduğu için çabuk acır (Oksidasyon) ve sıhhate çok zararlı hale gelir. Bu nedenle çörek otu öğütülünce bekletilmeden tahin ve pekmeze karıştırılmalıdır. Öğütülmüş olarak hazır satılan çörek otu kesinlikle yenmez, sadece haricen kullanılabilir veya buhar banyosunda kullanılabilir. Çörek otu yağı içilecekse açık parlak sarı renkli, kolay akıcı, dibinde tortu olmayan, tadı ve kokusu hoş olan ürünler tercih edilmelidir. Bu özelliklere uymayan çörek otu yağı içilmez, sadece haricen kullanılabilir
Nigella Sativa, Ortadoğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için “Habbat Al Barakah” ya da “Kutsanmış Tohum” olarak bilinir. Binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrika’da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa’da da kullanılmaktadır.
Çörek Otu Yağı (Black Seed Oil) içinde barındırdığı; hoş kokulu yağlar, elementler, enzimler ve vitaminler gibi içerdiği yüzden fazla öğeden dolayı oldukça faydalıdır. İçinde Omega 3 ve Omega 6 ihtiva eden % 58 oranında temel yağ asidi vardır. Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve enfeksiyonlara karşı güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı koruma sağlayan Prostaglandin E1 oluşumu için gereklidir. Bu oluşum sağlıklı hücreleri virüslerden koruyup tümör oluşumunu engeller.
Yağın sindirimi, lenfler vasıtasıyla yapılır bu sayede lenf sistemi arıtılıp öbek taşı oluşumu engellenir. Tıp tarihinin en ünlü kitaplarından biri olan “Canon of Medicine” ın yazarı olan İbn-i Sina, çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşukluğu ve halsizliği engellediğini savunmuştur.

Modern tıp, bu bitkinin özelliklerini, uyarıcı etkilerini kullanarak hemoroit, hepatit, nezle, ishal, öksürük ve tenya gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanmaktadır.

Amerika’da Güney Carolina Hilton Head Island’da bulunan Kanser Araştırma Laboratuarında, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri, %100 natürel çörek otu yağının (Nigella Sativa) tümör tedavisinde, kemoterapide görülen negatif yan etkileri göstermeyip büyük başarılar sağladığını kanıtlamıştır. Çalışmalarda Nigella Sativa’nın kemik iliği büyüme oranını %250 gibi bir rakama çıkardığı ve tümörün büyümesini %50 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Bu durum, bağışıklık sistemini uyararak hücreleri virüslerin yok edici özelliğinden koruyan interferon üretimini arttırmaktadır. Araştırmacılar, Nigella Sativa’nın anti bakteriyel ve anti mikotik etkilerini onaylamış ve diyabet tedavisinde esas olan şeker seviyesini düşürmekte de faydalı olduğunu tespit etmişlerdir.
Son zamanlarda Aids konusunda yapılan bağımsız çalışmalar, çörek otunun doğal katil hücre aktivitesini arttırırken aynı anda yardımcı ve bastırıcı t hücreleri arasındaki oranı da geliştirip savunma sistemi üzerinde meydana getirdiği şaşırtıcı etkilerini ortaya çıkarmıştır.
Münihli doktorların deneyimleri, aralarında polen ve toz alerjisi, astım ve deri iltihapları gibi hastalıkların bulunduğu alerjik durumların %70’inin Çörek Otu (Nigella Sativa) yağı ile tedavi edildiğini göstermektedir. .
Çörek otu yağı nasıl kullanılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder