4 Aralık 2011 Pazar

Çörek Otu Saç Beyazlaması

Saç Beyazlaması Nedenlerden ilki genetik. Yapılan araştırmalara göre beyaz ırktan gelenlerin saçları 34 yaşından itibaren kırlaşmaya başlıyor, 50 yaşına geldiklerinde ise saçlarının bembeyaz olma olasılıkları yüzde 50 oranında. Zencilerin saçları 44 yaşında beyazlamaya başlıyor.Kalıtımsallık da ikinci neden. Saçlarınızın ebeveynlerinizle ya da büyükanne ve büyükbabanızla aynı yaşlarda beyazlaması büyük bir olasılıktır.
Farklı renklerde ve oldukça canlı görünmesine karşın saçlar tıpkı tırnaklarımız gibi keratinden oluşan ölü maddedir. Doğumunuzdan üç ay önce, yaşantınız boyunca sahip olacağınız tüm saç folikülleriniz oluşur, sarışınlar için yaklaşık 140.000, esmerler için 108.000, kızıllar için de 90.000. Her folikülün dibinde, derinin ikinci katmanı yani dermis sayesinde beslenen bir saç hücresi yer alır. Bu hücrenin içindeki bir doku konisi –papila ile matriks– saç telini oluşturan kimyasalları bir araya getirir. Bir saç teli henüz uzama aşamasındayken, binlerce melanin pigmentiyle kaplıdır.
Çörek Otu yağı
Melanosit adı verilen hücreler iki temel “rengi” üretip karıştırarak, insanların farklı tondaki saç renklerini meydana getirirler. Pigmentlerden ilki, yani ömelanin kuzguni siyahtan açık kumrala dek tüm renklerin yaratıcısıdır. İkincisi, yani feomelanin ise altın sarısı saçlardan ve kızıl tonlardan sorumludur. Biçim, çeşit ve yoğunluklarına göre farklılıklar sergileyen pigmentler, sonuçta binlerce renkten oluşan egzotik bir renk paleti oluştururlar.
Çörek Otu Saç Beyazlaması Üzerine Etkileri
Önce saçlar doğal bitkisel yağlı saf sabunla yıkanır, kurutulur. Beyaz saçlı bölgelere Çörek Otu yağı ile masaj yapılıp saça bir havlu sarılır ve 15 dakika kadar bekletilir. Sonra saçlar tekrar yıkanır. Çörek otu yağının saçlara sürülmesi saçların büyümesini hızlandırır ve beyazlamasını geciktirir.
Bunun yanında 3 çorba kaşığı öğütülüş çörek otu tohumuna 1 çorba kaşığı sirke ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı iyice karıştırılır. Bu karışımla günaşırı saç diplerine hafifçe masaj yapılır, 30 dakika sonra yıkanır. Çörek otu her gün 2 gr. çiğneyerek yenirken bu etkiler daha belirgin olur.
Bu şekilde haftada 2 – 3 kez yıkayarak 6 ay devam edilir.
Yöntem
Her gün 1 kase sarımsaklı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı Çörek Otu çiğnenerek yenir.
Çörek Otu Saç Beyazlaması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder